прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Липчанівський ліцей Куньєвської сільської ради Ізюмського району Харківської області"
герб Липчанiвський НВК  прапор Липчанiвський НВК

Одна, єдина, Соборна Україна!

22  січня 2021 року відзначаємо 102 річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки — однієї з ключових подій Української революції 1917–1921 років.

     Український інститут національної пам’яті спільно зі продакшн-студією Bober до Дня Соборності України створили соціальний відеоролик, який дає можливість зануритися в історичні події і відчути їхнє значення і через сто років. Завантажити відеоролик  можна за посиланням 

З історії свята

     День соборності України — одне зі знакових свят українського державотворення після Дня незалежності України. Перше офіційне відзначення свята Соборності на державному рівні відбулося 22 січня 1939 року в Карпатській Україні. Тоді закарпатці нагадали про волю українців, висловлену 21.01.1919 на з’їзді Всенародних зборів у м. Хуст — про приєднання Закарпаття до Української Народної Республіки зі столицею в Києві. Тоді ж відбулася 30-тисячна демонстрація українців, які спеціально прибули до столиці Карпатської України.

   Власне День Соборності України встановлено 1999 року Указом Президента напередодні 80-ї річниці проголошення Акта Злуки.

В закладі з 18 по 22 січня проведено ряд заходів присвячених Дню Соборності України онлайн, а саме патріотичні ігри та вікторини, інформаційні презентації, години спілкування та перегляд відеороликів.