прапор Украiни герб Украiни
Липчанiвський Навчально-виховний комплекс
герб Липчанiвський НВК  прапор Липчанiвський НВК

Організація харчування

НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

Закон України «Про охорону дитинства» від 26 квітня 2001 р. № 2402 (із змінами)
Закон України «Про дитяче харчування» від 14 вересня 2006 р. (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 21 травня 1992 р. № 258 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» від 5 квітня 1994 р. № 226 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 19 червня 2002 р. № 856 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22 листопада 2004 р. № 1591 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» від 2 січня 2011 р. № 116
Наказ Міністерства економіки України «Про затвердження Методичних рекомендації з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 1 серпня 2006 р. № 265 (із змінами)
Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 р. №242/329 „Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”;
Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.06. № 620/563 “Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах”
Лист Міністерства освіти і науки України від 05.06.2001 N 1/12-1459 Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01

РІШЕННЯ ІЗЮМСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

рішення XLI сесії Ізюмської районної ради VII скликання від 20.12.2018 №621-7 ” Про організацію та затвердження вартості харчування учнів та вихованців заладів Ізюмського району”

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ ІЗЮМСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

розпорядження голови Ізюмської районної державної адміністрації від 02.09.2019р. №116 “Про організацію  харчування дітей  у  закладах загальної середньої освіти Ізюмського району в 2019/2020 навчальному році.”

НАКАЗИ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ІЗЮМСЬКОЇ РДА

Наказ відділу освіти Ізюмської РДА від 30.08.2019 № 282 “Про організацію харчування дітей у закладах загальної середньої освіти Ізюмського  району в 2019/2020 навчальному році

НАКАЗИ ПО НВК

Наказ від 04.09.2018 № 135 «Про організацію харчування учнів закладу у 2018/2019 навчальному році»

Графік харчування учнів Липчанівського навчально-виховного коплексу

10:10 – 10:30 – 1-4 класи

11:15 – 11:35 – 5-11 класи

НАКАЗ

11.12.2019                                                                                №198

 

 

Про  створення робочої групи

по розробці та впровадженню

принципів НАССР в закладі освіти

 

Відповідно до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», з метою адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, на  виконання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015, з метою розробки та впровадження в закладі освіти процедур для підтримання гігієни у всьому харчовому ланцюгу, які необхідні для виробництва та постачання безпечних харчових продуктів для споживання людиною, а також правила поводження з харчовими продуктами,

 

НАКАЗУЮ:

1..Організувати й призначити постійно діючу групу по розробці та впровадженню системи НАССР в Липчанівському НВК ,

В складі:

Голова –Ельсеіді Л.М. – заступник директора з навчально – виховної роботи;

Члени:

Данілова Ю.П. – старша медична сестра;

Гарькавенко О.І. – кухар;

Захарова О.І., кухар.

2.Робочій групі НАССР:

2.1. Розробити та впровадити в заклад систему НАССР.

2.2. Підготувати пакет документів з вимогами щодо безпеки та якості харчових продуктів.

До 03.01.2020

2.3. Розробити необхідні форми відсутньої документації та забезпечити ними заклад.

До 03.01.2020

2.4. Забезпечити надійне й достовірне функціонування системи НАССР й постійно проводити роботу щодо введення відповідних форм документації, які підтверджують функціонування системи НАССР.

Постійно

2.5. Проводити аналіз безпечності та якості продукції, ефективності системи НАССР.

2  рази на семестр

3.Заступнику директора з навчально-виховної роботи Ельсеіді Л.М.  затвердити функції робочої групи НАССР в закладі та робочий план з розподілення обов’язків між членами групи.

До 03.01.2020

  1.  Розмістити даний наказ на сайті закладу та довести до відома працівників НВК.

5.Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.