прапор Украiни герб Украiни
Комунальний заклад "Липчанівський ліцей Куньєвської сільської ради Ізюмського району Харківської області"
герб Липчанiвський НВК  прапор Липчанiвський НВК

Організація харчування

Станом на 06.09.2021року  35 учнів 1-4 класів і 16 дітей пільгових на 100% забезпечено гарячим харчуванням за кошти  бюджету громади. За рахунок батьківських  коштів   харчується 68 учнів. Гарячим триразовим харчуванням забезпечено 36  вихованців  дошкільного підрозділу ліцею.

Вартість харчування для учнів та вихованців навчальних закладів громади  у 2021 році складає:

для дітей віком від 1 до 3 років — 25,00грн.
для дітей віком від 3 до 6 (7) років — 30,00грн
для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів з одноразовим харчуванням — 20,00грн.
для учнів 5-11 класів, які відносяться до пільгових категорій, з одноразовим харчуванням — 20,00грн.

для учнів 5-11 класів, які харчуються за батьківські кошти, в залежності від закладки продуктів, але виходячи з матеріальних можливостей сімей в межах 15,00 грн.

Наказ Про харчування дітей у
закладі в 2021/2022 навчальному році (тут)
Рішення Про організацію та затвердження вартості харчування учнів та вихованців навчальних закладів Куньєвської сільської ради на 2021 рік (тут)

САНІТАРНИЙ РЕГЛАМЕНТ

Наказ (тут)  Санітарний регламент (тут) Додатки до санітарного регламенту (тут)

НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

Закон України «Про охорону дитинства» від 26 квітня 2001 р. № 2402 (із змінами)
Закон України «Про дитяче харчування» від 14 вересня 2006 р. (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 21 травня 1992 р. № 258 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» від 5 квітня 1994 р. № 226 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 19 червня 2002 р. № 856 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22 листопада 2004 р. № 1591 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» від 2 січня 2011 р. № 116
Наказ Міністерства економіки України «Про затвердження Методичних рекомендації з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 1 серпня 2006 р. № 265 (із змінами)
Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 р. №242/329 „Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”;
Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.06. № 620/563 “Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах”
Лист Міністерства освіти і науки України від 05.06.2001 N 1/12-1459 Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01Р

Розпорядження РДА №142 від 31.08.2020 Про організацію харчування дітей у закладах загальної середньої освіти Ізюмського району в 2020/2021 навчальному році (тут)

РІШЕННЯ ІЗЮМСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

рішення LI сесії Ізюмської районної ради VII скликання від 20 грудня 2019 року №758- VII ” Про організацію та затвердження вартості харчування учнів та вихованців навчальних закладів Ізюмського району на 2020 рік” (тут)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ ІЗЮМСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

розпорядження голови Ізюмської районної державної адміністрації від 02.09.2019р. №116 “Про організацію  харчування дітей  у  закладах загальної середньої освіти Ізюмського району в 2019/2020 навчальному році.”

НАКАЗИ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ІЗЮМСЬКОЇ РДА

наказ відділу освіти Ізюмської РДА від 31.08.2020 №191 “Про організацію харчування дітей у ЗЗСО в 2020/2021 н.р.”

НАКАЗИ ПО НВК

Наказ від 04.09.2020 № 108 «Про організацію харчування учнів закладу у 2020/2021 навчальному році»

Графік харчування учнів Липчанівського ліцею

10:10 – 10:30 – 1-4 класи

11:15 – 11:35 – 5-11 класи

НАКАЗ

11.12.2019                                                                                №198

 

Про  створення робочої групи

по розробці та впровадженню

принципів НАССР в закладі освіти

 

Відповідно до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», з метою адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, на  виконання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015, з метою розробки та впровадження в закладі освіти процедур для підтримання гігієни у всьому харчовому ланцюгу, які необхідні для виробництва та постачання безпечних харчових продуктів для споживання людиною, а також правила поводження з харчовими продуктами,

НАКАЗУЮ:

1..Організувати й призначити постійно діючу групу по розробці та впровадженню системи НАССР в Липчанівському НВК ,

В складі:

Голова –Ельсеіді Л.М. – заступник директора з навчально – виховної роботи;

Члени:

Данілова Ю.П. – старша медична сестра;

Гарькавенко О.І. – кухар;

Захарова О.І., кухар.

2.Робочій групі НАССР:

2.1. Розробити та впровадити в заклад систему НАССР.

2.2. Підготувати пакет документів з вимогами щодо безпеки та якості харчових продуктів.

До 03.01.2020

2.3. Розробити необхідні форми відсутньої документації та забезпечити ними заклад.

До 03.01.2020

2.4. Забезпечити надійне й достовірне функціонування системи НАССР й постійно проводити роботу щодо введення відповідних форм документації, які підтверджують функціонування системи НАССР.

Постійно

2.5. Проводити аналіз безпечності та якості продукції, ефективності системи НАССР.

2  рази на семестр

3.Заступнику директора з навчально-виховної роботи Ельсеіді Л.М.  затвердити функції робочої групи НАССР в закладі та робочий план з розподілення обов’язків між членами групи.

До 03.01.2020

  1.  Розмістити даний наказ на сайті закладу та довести до відома працівників НВК.

5.Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Основні принципи харчування дітей :

  • харчування дітей  має повністю забезпечувати дитячий зростаючий організм необхідною енергією для того, щоб у них спостерігалася гарна рухова, розумова і психічна активність;
  • харчування має бути раціональним, збалансованим і містити всі необхідні вітаміни і мікроелементи;
  • харчування має враховувати індивідуальні особливості кожної дитини (алергію, непереносимість продуктів та ін);
  • в харчуванні необхідно обов’язково дотримувати технологію обробки продуктів і приготування їжі, а також стежити за якістю і терміном придатності всіх продуктів.

        

           На виконання Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів ( ХАССП), затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства

України від 01.10.2012 № 1704/22016 (зі змінами) та з метою запровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах  ХАССП, з  метою   ідентифікації небезпечних факторів і заходів контролю, що важливі для безпечності харчових продуктів,  запобігання  харчових  отруєнь дітей  та виконання санітарно-гігієнічних правил, на об.єктах харчування закладів освіти району впроваджується та використовується схема виробничого контролю, заснована на принципах системи  ХАССП.

         Система НАССР ( «Hazard Analysis and Critical Control Point» – Аналіз небезпечних чинників та критичні контрольні точки) – це пряма і логічна система контролю, заснована на запобіганні небезпек.                                                                                  Суть її у наступному:  на усіх стадіях виробництва конкретного харчового продукту, починаючи від приймання сировини і закінчуючи реалізацією готової продукції, для кожної технологічної операції, необхідно виявити небезпечні чинники, які можуть загрожувати безпеці продукції і забезпечити управління процесами так, щоб виключити вплив цих факторів.